Mex de Vree gaat voor de doorbraak.

Geen stunt van Nova in Ermelo

Sport

Het verlies van Nova tegen MIA van vorige week was zuur, maar de spelers konden en moesten dit tegenvallende resultaat achter zich laten om zich te focussen op de volgende wedstrijd die nog veel pittiger zou worden. De selectie reisde af naar Ermelo om tegen Dindoa te spelen.

De spelers van Nova 1 wisten dat zij een lastige wedstrijd voor de boeg hadden. Coach Frank benadrukte tijdens de voorbespreking dat Nova echter niks te verliezen had en bereidde de spelers er op voor dat het een fysieke wedstrijd kon worden.

Nadat de omroeper de spelers in de spotlights aan het publiek had voorgesteld, kon de wedstrijd beginnen. Dindoa gaf al snel het signaal dat Nova flink aan de bak moest. Nova kon tot 5-3 meekomen, maar kwam daarna met 15-4 achter te staan. De spelers van Nova kwamen wat slapjes over en het leek alsof de spelers elkaar niet goed begrepen, met passfouten als gevolg. Verdedigend lukte het niet altijd om scherp te zijn onder de korf en de spelers van Dindoa konden te makkelijk doorbreken voor een doorloopbal. Nova kende echter ook goede aanvallen en er zaten zeker aanvallen bij van Dindoa die Nova 'clean' kon verdedigen. Bij een stand van 19-7 gingen de ploegen rusten.

In de rust kaartte coach Frank aan waar iedereen zich al wel bewust van was: er moest een schepje bovenop en er moest scherper verdedigd worden. Hoewel de Bilthovense ploeg zich hier vooraf aan de wedstrijd ook wel bewust van was, leek dit in de tweede helft pas echt tot uiting te komen. Nova was feller in de tweede helft en deinsde niet terug voor een duel. Een echte inhaalslag kwam er niet en het gat was niet meer te dichten, maar de spelers kunnen terugkijken op een betere tweede helft die eindigde in 13-10, wat de eindstand bracht op 32-17. De grote vraag blijft echter waarom de spelers in de tweede helft pas feller werden. Na afloop sprak coach Frank met beide vakken apart om hen gerichte aanwijzingen en opdrachten mee te geven voor de komende wedstrijden.

De komende twee weken staan er geen wedstrijden op het programma voor de selectie. De spelers en staf grijpen deze kans om een gezellig teamuitje te organiseren op één van de trainingsavonden. Zaterdag 7 maart treft Nova Noviomagum uit Nijmegen.           (Renske van Kempen)