DOS en de Meeuwen zijn aan elkaar gewaagd.

DOS komt net tekort in korfbalspektakel

Sport

De wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de ranglijst, De Meeuwen en DOS, kende als inzet de tweede plek van de ranglijst. Het werd ook een topwedstrijd waarbij op een sportieve manier de spelers elkaar naar een hoog niveau joegen.

DOS revancheerde zich qua spel volledig na de kater van vorige week. In een zeer boeiend duel hielden beide teams elkaar lang in evenwicht. Beide teams kennen elkaar goed en gaven verdedigend veel druk. De aanvallende kwaliteiten zorgden ervoor dat het helemaal geen saaie wedstrijd werd en heel veel mooie kansen werden gecreëerd, met een hoog afrondingspercentage. DOS schoot bijna 1 op 3 van de schoten raak. Vijf minuten voor rust was de stand bij 11-11 nog steeds gelijk. DOS was even niet voldoende bij de les en De Meeuwen scoorde vijf keer snel op rij en pakte een 16-11 voorsprong. DOS herstelde zich nog wel voor rust en kwam terug tot 18-15. Ook na rust was het eerste wapenfeit voor DOS, zodat duidelijk was dat DOS zich niet gewonnen gaf.

Bij 21-20 en 24-23 kwam DOS zelfs tot één punt terug, maar het lukte niet om gelijk te komen. Tegen het einde van de wedstrijd was het juist De Meeuwen dat de voorsprong iets vergrootte. Boeiend waren de duels tussen beide captains, waarbij DOS aanvoerder Tim Nap met 10 goals toch zijn meerdere moest erkennen in zijn tegenstander die nog vier maal meer raak schoot.

Vorige week speelde DOS ver onder haar kunnen en leed een onnodige nederlaag. Zaterdag speelden de Westbroekers een prima wedstrijd en konden zij vrede hebben met de 34-31 nederlaag.

Vanwege de voorjaarsvakantie zijn er de komende twee weken geen competitiewedstrijden. DOS hervat zaterdag 7 maart de competitie met een thuiswedstrijd tegen OWK, aanvang 20.25 uur.