Het initiatief van Nova wordt ondersteund met een bijdrage van 400 euro.
Het initiatief van Nova wordt ondersteund met een bijdrage van 400 euro.

Maatschappelijk initiatief Nova

Sport

Telecomaanbieder Simpel - sinds drie jaar sponsor en fan van Korfbal in Nederland - stelt geld beschikbaar voor de opstart van duurzame en maatschappelijke initiatieven binnen lokale korfbalverenigingen. Verenigingen die een goed idee hebben, krijgen hierdoor een extra steuntje in de rug. Woensdag 5 februari ontving Korfbalvereniging Nova (Bilthoven) een financiële ondersteuning voor hun maatschappelijke initiatief: de Recreanten.

Alle korfbalverenigingen in Nederland konden dit jaar een inzending doen en kans maken op een bijdrage uit dit speciale fonds. Het initiatief moet een boost geven aan de verenigingsactiviteiten en is dus geen reguliere begrotingspost zijn. De leukste en meest impactvolle ideeën zijn beloond. Zo ook het initiatief van korfbalvereniging Nova dat zich als doel heeft gesteld om de sport toegankelijk te maken voor iedereen en daarom gestart is met de Recreanten. Een initiatief waarbij ze mensen de kans bieden om recreatief een uurtje met elkaar te sporten op woensdagavonden. Denk hierbij aan: oud-korfballers, ouders van hun jeugdleden en mensen die het gewoon lekker vinden om te sporten in goed gezelschap. Nova is begonnen met een groepje van vier Recreanten dat in korte tijd is uitgegroeid tot tien deelnemers.

Steuntje

De Simpel.nl Club Goal Cheque geeft Nova een steuntje in de rug om dit initiatief verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door het bekostigen van de zaalhuur en de materialen. Nelleke Rensink (projectmanager 2Basics): 'Wij hebben dit initiatief beloond omdat wij vinden dat korfbal voor iedereen toegankelijk moet zijn of worden. Het is een te gekke sport waar mensen van alle leeftijden van moeten kunnen genieten.'

Blindstaren

Steven Bakker (bestuurslid) is trots op zijn club. Hij is trots dat zij naast wedstrijdkorfbal nu ook korfbal voor recreanten aan kunnen beiden. 'Verenigingen moeten zich niet blindstaren op het aanbieden van alleen sport in competitieverband. Het succes van de Recreanten toont aan dat er behoefte is om sport op een recreatieve manier toegankelijk te maken voor iedereen.' Op 11 april 2020 gaan de recreanten voor het eerst meedoen aan het Nova Paastoernooi. Zij gaan dan tegen Recreanten van een andere korfbalvereniging een korfbalwedstrijd spelen.         (Renske van Kempen)