Salvodames zetten overwinningenreeks voort

Sport

Dit weekend moesten de dames van Salvo in Amersfoort aantreden tegen het als derde geplaatste team van Keistad. Ook deze horde namen de Maartensdijkse dames en wonnen hun wedstrijd met 1-3. De koppositie kwam niet in gevaar.

De eerste set pakte Salvo de zaken zeer overtuigend aan. Met een goede service en een gevarieerde aanval kreeg de tegenstander totaal geen vat op het spel. Deze set werd overtuigend gewonnen met 15-25. De tweede set kwamen de dames van Keistad beter in hun spel en moest Salvo flink aanpoten om controle over de set te houden. Het inbrengen van Lisa de Wit werkte daar zeker aan mee. Zij sloeg de nodige punten binnen. Ook Nicole Visscher liet zich gelden op de midvoorpositie. De set werd uiteindelijk gewonnen met 22-25. De derde set speelde Salvo rommelig. Keistad raakte beter in vorm en wist de koploper te beteugelen die geen verweer had tegen het opportunistische en aanvallend betere spel van de Amersfoortse dames. De set ging verloren met 25-20. Salvo wist zich in de vierde set te herpakken. Na een wat stroef begin van de set kwamen de dames steeds beter in hun spel. De servicedruk op de tegenstander werd weer opgevoerd en de variatie in de aanval wierp zijn vruchten af. De set werd gewonnen met 19-25. Door deze 1-3 overwinning blijven de dames de rangrijst aanvoeren. Vrijdag 7 februari speelt Salvo om 19.30 uur in de Vierstee tegen het bezoekende Oberon uit Weesp.