Een spelmoment.
Een spelmoment.

DOS naar vierde plek

Sport

DOS wilde zaterdag een goede prestatie neerzetten in de strijd om de vierde plaats. De meer dan verdiende punten gingen dan ook mee terug naar Westbroek.

In Veenendaal ging DOS prima van start. Het publiek van DOS mocht alleen de sporthal binnen na het betalen van entree, iets wat in de Overgangsklasse ongebruikelijk is. De toeschouwers zagen dat DOS snel op een 0-3 voorsprong kwam. De Westbroekers bouwden dit verder uit naar een mooie 2-7 tussenstand. SKF kreeg maar geen grip op de aanvallen en verdedigend gaf DOS goed druk op de gevaarlijkste aanvallers. Richting het rustsignaal kwam SKF iets dichterbij, maar halverwege leidde DOS nog steeds met 9-12.

Na rust kenden DOS weer een hele sterke start en scoorde viermaal op rij en bracht zo de voorsprong op 9-16. De wedstrijd leek gespeeld, maar doordat DOS moeite kreeg met afronden gaf het SKF de gelegenheid om het gat te verkleinen. Bij 14-19 lukte het DOS niet meer om te scoren, waardoor het in de slotseconden nog onnodig spannend werd. Gelukkig pakte DOS een verdiende 18-19 overwinning. DOS wisselt van positie met SKF en bezet nu de 4e plek.

Aanstaande zaterdag speelt DOS de laatste thuiswedstrijd van de zaalcompetitie. Om 20.15 uur ontvangt het De Meeuwen in De Vierstee.

Afbeelding
!