Logo vierklank.nl

PvdA-taart voor Bilthovense wiskundelerares

  Politiek

PvdA Tweede Kamerlid en onderwijswoordvoerder Tanja Jadnanansing heeft samen met Biltse PvdA-fractievoorzitter Krischan Hagedoorn een taart uitgereikt aan wiskundelerares Willy Siksma om haar daarmee in het zonnetje te zetten.

De PvdA, voor deze gelegenheid omgedoopt tot πvdA, wil met het uitreiken van deze taart ter gelegenheid van de PvdA- vrouwenmaand en de internationale Pi-dag van 14 maart, waardering uitspreken voor vrouwen in exacte beroepen.

'Het is voor alle meisjes in het onderwijs van het grootste belang dat er vrouwen in beroepen werkzaam zijn waar exacte vakken zoals wis- en natuurkunde nodig zijn', aldus Jadnanansing bij de overhandiging van de πvdA taart. 'Voor veel meisjes en jonge vrouwen is Willy Siksma het bewijs dat deze vakken zeker ook voor meisjes goed haalbaar en zelfs leuk kunnen zijn'.

Opleiding
Willy Siksma leidt na jarenlang wiskundeonderwijs te hebben verzorgd aan de Scholengemeenschap De Werkplaats in Bilthoven nu zelf leraren op: 'Ik heb altijd gemerkt dat het goed is dat er ook vrouwelijke docenten zijn in de exacte vakken. Al is het maar omdat vrouwen in hun lessen met andere voorbeelden komen dan mannen. Ik gebruik een blik bruine bonen als voorbeeld voor een 'cilinder', waar een mannelijke collega het waarschijnlijk al snel over een blik verf zal hebben'.

Pi-dag
Op Pi-dag wordt wereldwijd door wiskundigen feestelijk aandacht aan hun vak gegeven. Pi-dag wordt op 14 maart gevierd, omdat in de Amerikaanse schrijfwijze 14 maart geschreven wordt als 3-14 en de driecijferige benadering voor het getal π (pi) 3,14 is. Aangezien de Engelsen π uitspreken zoals het Engelse woord 'pie', wordt er internationaal op pi-dag veel taart gegeten. PvdA onderstreept met deze bijzondere taart het belang van bêta-vakken.

Meer berichten