De Kievit is trots op haar leerlingen, blij dat ook echt iedereen weer op school en in goede gezondheid is.
De Kievit is trots op haar leerlingen, blij dat ook echt iedereen weer op school en in goede gezondheid is.

Kievit heeft alle leerlingen weer in de klas

Human Interest

De basisscholen gingen vanaf maandag 8 juni definitief weer alle dagen open voor alle leerlingen. Twee weken geleden werd dit besluit al genomen door het kabinet, maar toen nog wel met een slag om de arm voor het geval het coronavirus zich toch weer zou verspreiden. 

Het vooruitzicht om de deuren definitief helemaal te openen, zou alleen niet doorgaan als ‘uit alle lopende onderzoeken naar de verspreiding van het virus in het primair onderwijs blijkt dat dit niet verantwoord zou zijn’, aldus het kabinet twee weken terug. 

Obs De Kievit
Schoolleider Angelique Roozendaal vertelt: ‘Alle leerlingen op basisschool De Kievit zijn weer gestart deze week. Het hele team stond te trappelen om alle leerlingen weer te verwelkomen en echt weer samen op school te zijn. En we hebben nu gelukkig nog de aankomende weken met elkaar tot aan de zomervakantie. We gaan positief het schooljaar met elkaar afronden’.

Schakelen
'Wij hebben mede door het snelle schakelen van ons bestuur, Wereldkidz, ons thuisonderwijs snel kunnen inzetten. Door goed overleg, duidelijke richtlijnen, samenwerking en de inzet van alle ouders hebben we het onderwijs op afstand de afgelopen tijd goed vorm gegeven.

[door Henk van de Bunt]

!