Logo vierklank.nl
Foto:

Geen Vrijheidsfestival op 9 mei in Coesfeld

  Human Interest

Het geplande Vrijheidsfestival in het Slotpark in Coesfeld op 9 mei gaat niet door vanwege de coronacrisis. Burgemeester Öhmann van Coesfeld had de inwoners van De Bilt in een interview in De Vierklank van 11 maart van harte uitgenodigd de feestelijke viering van 75 Vrijheid bij te wonen. Er was al veel energie gestoken in de voorbereidingen en veel verenigingen en burgers hadden hun medewerking en hun deelname toegezegd. 

Voorzitter Tine Rigter van het Jumelagebestuur De Bilt-Coesfeld dankt met name het Gelegenheidskoor van José Scholte, de KBH met de Braziliaanse band en het klarinetensemble, dansgroep van Fraternitas, de muziekschool met de band Rythm & Roses en Masquerade voor hun medewerking aan de voorbereidingen en voor hun bereidheid het festival op te luisteren. 

Later

Mogelijk komt er een nieuwe kans op een latere datum. Voorzitter Brigitte Exner van het Coesfeldse jumelagebestuur spreekt dezelfde hoop uit. De hechte stedenband tussen beide gemeenten is immers voortgekomen uit het naoorlogse streven naar duurzame vrede en vrijheid. De jumelagebesturen werken aan alternatieve vormen van uitwisseling waarmee de huidige lastige periode overbrugd kan worden. 

Meer berichten