Logo vierklank.nl

Koningsdag en Bevrijdingsdag De Bilt-Bilthoven

  Human Interest

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus moeten het Oranjecomité De Bilt-Bilthoven, Stichting Oranjeconcours De Bilt en de Local Heroes hun activiteiten voor beide feestdagen cancelen, uitstellen en/of verplaatsen.

In onderling overleg met de besturen wordt gezocht naar alternatieven, mogelijk te houden na de zomervakantie, alles natuurlijk nog steeds afhankelijk van de ontwikkelingen van het virus en de medewerking van de gemeente in deze wat betreft het verlenen c.q. aanpassen van de benodigde vergunningen.

Alternatief

Het Oranjecomité en de Local Heroes zijn aan het bekijken of bijvoorbeeld na de zomervakantie een alternatieve kindervrijmarkt gehouden kan worden op het over-veld (tegenover Jagtlust), gecombineerd met een Spellenfestival en food & drinks op het terrein vóór het Gemeentehuis. Zodra hier meer duidelijkheid over is verkregen, wordt dit bekend gemaakt. 

Concours

Het bestuur van het Oranjeconcours heeft overleg gehad met diverse partijen en instanties waaronder de rijverenigingen of het concours later in het jaar gehouden zou kunnen worden, hetgeen helaas niet mogelijk blijkt te zijn. Het bestuur heeft daarom met pijn in het hart moeten besluiten dat het concours dit jaar niet gehouden kan worden. 

Bevrijding

Wat betreft de Taptoe ‘75 jaar bevrijding’ wordt onderzocht of deze ook nog later in het jaar gehouden zou kunnen worden of verplaatst moet worden naar 5 mei 2021.

De bestuurders hopen dat donateurs en sponsoren hen niet in de steek laten.

Meer berichten