Logo vierklank.nl

Dat wil ik over corona ‘effe kwijt’…

  Human Interest

We zijn met ons allen weer met de neus op de feiten gedrukt. We duikelen (wel in coronastand) over de ‘belevingsvragen’ zoals ‘Hoe komt deze epidemie’ en ‘Heeft het te maken met een hogere macht’ en vullen onze tijd meer dan ooit met ‘troost-tv’ en talkshow-competities. 

Wanneer je ziet, dat wij als Nederlanders in een maand meer geconsumeerd hebben dan wat de aarde kan voortbrengen, dat wij met onze auto een doosje met lege flessen naar de glasbak brengen, het vele autogebruik bij het halen van een kleine hoeveelheid boodschappen, terwijl dit gemakkelijk allemaal met de fiets zou kunnen? Zou je dan niet kunnen stellen dat wij al anderhalve eeuw roofbouw plegen op onze planeet? 

Waarschuwende reclames over het smelten van de polen (gaan we bijna als normaal zien), de plasticsoep - niet voor onze kust -, maar al wel terug te vinden in onze voeding. Miljoenen tonnen vervuilde slip welke zijn of worden geloosd in natuurgebieden; en dat allemaal voor alleen het financieel gewin? 

Zou de natuur nu niet protesteren en ons even op de feiten willen drukken? Dat wij dankbaar en daardoor ook zuinig moeten zijn op hetgeen wij hebben? Zijn wij geen rentmeesters c.q. bewaarders van onze planeet of laten wij de leeggeroofde planeet achter aan onze kinderen.

Velen hebben nu tenminste een hele maand voor zich om er iets te over te bedenken en zo mogelijk aan te gaan doen. Doe net als ik en stuur je (goede) ideeën op naar info@vierklank.nl. Mogelijk kunnen en willen we van elkaar leren en veranderen in een positieve zin.

Samen kunnen we het.

Nico (De Bilt) 

Meer berichten