Logo vierklank.nl
In de Voedselbankwinkel staat vers voedsel klaar voor de uitgifte. Gastvrouwen vullen daar een tas met verse producten voor de afnemer.
In de Voedselbankwinkel staat vers voedsel klaar voor de uitgifte. Gastvrouwen vullen daar een tas met verse producten voor de afnemer.

Voedselhulp gaat onverminderd door

  Human Interest

Voedselbank blij met support uit Biltse samenleving

 De voedselhulp door Voedselbank de Bilt gaat door ondanks de coronacrisis. Dat kan door strenge veiligheidseisen waar iedereen zich aan moet houden. Zo zijn er zo weinig mogelijk medewerkers aanwezig, moeten alle aanwezigen, binnen en buiten, afstand van elkaar houden en zijn er strenge regels omtrent hygiëne. 

Afnemers krijgen hun voedsel weer als voedselpakket. Zo zijn er zo kort mogelijk mensen aanwezig en is er zo weinig mogelijk contact. Terwijl de afnemer tijdens de uitgifte de houdbare producten uit de krat in de eigen tassen inpakt, haalt een gastvrouw de verse producten uit de Voedselbankwinkel. Afnemers die twijfelen of ze naar de Voedselbank kunnen gaan, worden verzocht contact op te nemen met de coördinator. Het voedselpakket kan thuisgebracht worden.

Donaties

Horecagelegenheden en scholen hadden door de verplichte, acute sluiting veel vers voedsel over en doneerde dat aan de Voedselbank die daarmee veel heel mooie groente en fruit kreeg. Particulieren wordt gevraagd geen voedsel meer langs te brengen. Om zoveel mogelijk risico op besmettingen te voorkomen, stopt de Voedselbank met het ontvangen van voedseldonaties, zowel vers als houdbaar, door particulieren. Zij laten het weer weten als dat weer kan. 

Vrijwilligers 

Diverse medewerkers blijven thuis omdat ze in de risicogroep vallen en/of omdat ze verkoudheidsklachten hebben. Het bestuur heeft dagelijks crisisberaad; dit gebeurt digitaal. Er zijn minder mensen aanwezig op de werkvloer. Diverse mensen hebben hulp aangeboden. Inmiddels is er een poule van reservemensen waar een beroep op gedaan kan worden. 

Ook helpen

Deze tijd vraagt om een andere werkwijze. Daarom heeft het bestuur besloten om in plaats van voedseldonaties de dorpsgenoten te vragen om een financiële donatie. Met gedoneerd geld worden voedselproducten gekocht. Doneren kan via de site t.n.v. Stichting Voedselbank De Bilt.          (Lucy Duindam)

Meer berichten