Logo vierklank.nl

Lekenles op De Regenboog

  Human Interest
Een ouder geeft in groep 3 een zelfgemaakte les over vliegen door de ruimte.
Een ouder geeft in groep 3 een zelfgemaakte les over vliegen door de ruimte.

De onderwijsbonden riepen vorige week alle leerkrachten op om op 30 en 31 januari te gaan staken. Het team van De Regenboog besloot om alleen donderdag te gaan staken om zo hun stem te laten horen. Op deze dag was de school dicht.

Vrijdag was de school open, maar werd aandacht gevraagd voor het grote lerarentekort dat er de laatste jaren is ontstaan. Oud-leerlingen, ouders, belangstellenden en kinderen uit de midden- en bovenbouw werden uitgenodigd om les te komen geven. De leerkrachten wilden zo anderen laten ervaren hoe ontzettend mooi en leuk het lesgeven aan kinderen is.

Werkdruk

Sabine Kors, leerkracht en initiatiefnemer van deze actie vertelt: 'Op onze school hebben wij nog geen last van het lerarentekort, omdat wij momenteel extra leerkrachten hebben om de werkdruk te verlichten. De komende jaren zullen wij, net als alle scholen in Nederland, ook problemen gaan ondervinden door het verwachte lerarentekort. Wij wilden onze klassen een dag openstellen om iedereen de mogelijkheid te geven om te ervaren hoe prachtig ons vak is.' Verschillende ouders en leerlingen hebben in de klassen een les verzorgd. Het was volgens de leerkrachten en betrokkenen een zeer geslaagde actie.   (Anique Diepeveen)

Meer berichten