Mens brengt het Steunpunt Mantelzorg in beeld.
Mens brengt het Steunpunt Mantelzorg in beeld.
video

Mens zegt het met beelden

Human Interest Ouderen

Beelden zeggen meer dan woorden was de gedachtegang van Evelien Ribbens, directeur Mens De Bilt, toen ze in gang zette dat er filmpjes over het werk van Mens De Bilt gemaakt gingen worden.

Op het Lustrum van Mens De Bilt, in november 2018 zei ze: 'Als ik bij een verpleeghuis zou werken zou ik niemand hoeven uit te leggen wat we nu eigenlijk doen. Bij een welzijnsorganisatie moet je dat wel. Juist omdat het zulk divers werk is en soms wat onzichtbaar'.

Op dat Lustrum werden de eerste drie filmpjes al vertoond en ze waren meteen een groot succes. Mensen in de zaal, ook de mensen die best goed wisten wat Mens De Bilt zoal doet kregen toch een mooi inkijkje in het werk van de organisatie.

Erik Jan en Richard, vrijwilligers bij RTV De Bilt wilden de klus graag uitvoeren. In goed overleg zijn de beide mannen aan de slag gegaan. Ze liepen mee met allerlei activiteiten en bedachten wat mooi en beeldend was om te filmen. Ze kregen met heel veel medewerkers van Mens De Bilt te maken en ook inwoners van De Bilt waren bereid mee te werken aan de filmpjes.

Na veel opnames en geknip en geplak in die opnames zijn de filmpjes af. Negen films van een minuut of twee, drie die de komende weken via site van De Vierklank zijn te bekijken, maar ook op RTV De Bilt vertoond worden. Deze week wandelen met Steunpunt Mantelzorg en een huisbezoek van één van de mantelzorg consulenten aan een echtpaar waarvan de man dementerend is.