Iet Wennekes topvrijwilliger

Historie

(1939-2020)

Maandag jl. is Iet Wennekes begraven. Zij is bijna 81 jaar geworden. Ik kende Iet via de Honk- en Softbalvereniging Centrals, waar zij zeer actief is geweest, vooral bij voorganger FAK. Vorig jaar ben ik samen met haar bezig geweest, om een voorstel te maken voor een Koninklijke Onderscheiding.

Toen werd mij pas echt duidelijk, wat zij allemaal heeft gedaan voor de club en de sport in De Bilt. Ze deed jaren de kantinedienst, ze reed met kinderen naar uitwedstrijden, ze ging zelf spelen, ze was coach, ze zat in het bestuur, ze was regionaal bestuurslid van de KNBSB. En ze zat in het eerste bestuur van Centrals.

Daarna werd ze actief bij De Zonnebloem, deed jarenlang collectewerk voor sportgehandicapten en was ze een van de organisatoren van het Sportgala. In het wooncomplex waar ze de laatste jaren woonde was ze lid van de activiteitencommissie. Iet was enthousiast, betrokken, met een grote inzet; van het schoonmaken tot het besturen, ze hield van aanpakken. Een voorbeeld voor velen.

Een Koninklijk lintje zat er niet meer in. We waren domweg te laat. De aanvraag had 20 jaar geleden al moeten gebeuren. Ze kreeg wel de hoogste onderscheiding van de Gemeente De Bilt, evenals van de KNBSB. En op het terrein van de HSV Centrals is er het Iet Wennekes Stadion, dat is het veld van de jongsten, de Bee-ballers.

Het mooiste van Iet vond ik haar actieve, positieve instelling, een voorbeeld voor velen.

Bertus Voortman,

Ex-voorzitter HSV Centrals

!