Kalender 75 Jaar Vrijheid in De Bilt

Historie

Activiteiten lustrumjaar op een rij

In 2019 en 2020 herdenkt en viert de gemeente De Bilt 75 Jaar Vrijheid in deze gemeente met enkele bijzondere activiteiten te vinden op www.debilt.nl/75jaarvrijheid.

Met deze vieringen en herdenkingen worden diegenen geëerd die hun leven voor de vrijheid gegeven hebben, wordt met respect het leed dat velen geleden hebben erkent en wordt gevierd dat we al zo lang in vrijheid mogen leven. Dat wordt gedaan vanuit het diepgevoelde besef, dat wereldwijd velen ook nu nog onder het juk van tirannie leven. Een viering om deze vrijheid samen te koesteren en door te geven aan nieuwe generaties.

Vrede in stand houden

De gemeente De Bilt geeft aan deze bijzondere lustrumviering lokaal vorm door met enkele bijzondere evenementen en vieringen aan te sluiten op het nationale programma; op een manier die nieuwe tradities stimuleert, passend bij de tijd en de nieuwe generatie. Dat wordt gedaan in samenwerking met onder andere Provincie Utrecht, Nationaal Comité 4 en 5 mei en lokaal georganiseerde comités en initiatieven. Verhalen over oorlog en vrijheid worden uitgewisseld en de dialoog over deze thema's wordt met de hoeders van de toekomstige vrede - de jeugd - aangegaan.

Activiteit aanmelden

Wie mee wil doen in het programma met een bijzonder lokaal initiatief of wil dat de gemeente een activiteit promotioneel ondersteunt, kan contact opnemen met de projectgroep 75 Jaar vrijheid De Bilt via e-mail 75jaarvrijheid@debilt.nl.