Hooymeijer bedankt Hendrik Willem Gispen voor zijn inleiding.
Hooymeijer bedankt Hendrik Willem Gispen voor zijn inleiding.

Expositie in de Kelder

Cultuur

Zaterdag opende Biltenaar Hendrik Willem Gispen (bioloog en schrijver) een expositie van schrijver en beeldend kunstenaar Hooymeijer in de Kelder van de Bilthovense boekhandel. In het werk van Hooymeijer nemen vogels een belangrijke plaats in. Hij is ook een enthousiast vogelaar. 

Willem Hendrik Gispen noemde het boek van Hooymeijer ‘De nieuwe gids voor niet-bestaande Vogels van Europa’ goed passen in het thema van de Boekenweek ‘Rebellen en dwarsdenkers’. De schrijver schept zijn eigen werkelijkheid en is ook een dwarsdenker. Gispen citeerde meerdere passages over vogels, waaronder de stelling ‘Wat je niet kunt benoemen bestaat niet’. Hij noemde het meest interessante kunstwerk een niet bestaande opgezette vogel.

Lezing

Vervolgens kreeg Hooymeijer het woord en verklaarde enkele passages uit zijn boek, met daarin de meest bizarre, niet bestaande, karaktertrekken van enkele vogelsoorten. Op donderdag 12 maart om 20.00 uur verzorgt Hooymeijer in de Kelder vaan de Bilthovense Boekhandel. Reserveren hiervoor kan via info@bilthovenseboekhandel.nl.         (Frans Poot)