Logo vierklank.nl
Foto: Jan Hoen

Stinzenplantenwandeling op landgoed Sandwijck

  Cultuur

IVN De Bilt organiseert in samenwerking met werkgroep Sandwijck op zondag 8 maart om 11.00 uur vanaf het parkeerterrein van landgoed Sandwijck (Utrechtseweg 301, De Bilt)

een vroege voorjaarswandeling op landgoed Sandwijck met als thema Stinzenplanten. 

Stinzen is een verzamelnaam van een bijzondere groep verwilderde bloemen. Met hun kleurige bloemen vrolijken Stinzenplanten het (vroege) voorjaar op. 

Toen aan het einde van de 18de eeuw de aanleg van tuinen in de Engelse landschapsstijl een rage was, werden planten uit het buitenland naar Nederland gehaald om de tuinen nog mooier te maken. Om die redenen zijn deze planten vooral nog steeds terug vinden bij oude landgoederen, boerenhoven en pastorietuinen. Oftewel bij stenen huizen. ‘Stins’ is een Fries woord voor verstrekt stenen huis. 

Samen met IVN-natuurgidsen kunt u de stinzenplanten en vroege voorjaarsbloeiers bekijken die vanwege de zachte winter in de maand maart volop in bloei staan. Vanwege de kwetsbaarheid van het natuurgebied kunnen er maximaal 20 mensen deelnemen aan de wandeling. Aanmelden kan tot vrijdag 6 maart 18.00 uur op website: www.ivn.nl. Deelname is gratis, honden zijn niet toegestaan. Info Jan Hoen 06 46960137.

Meer berichten