Logo vierklank.nl
Pianist/componist Gijs van Winkelhof met muzikale vrienden: in Nederland nog onbekend, maar in het buitenland heel populair. (foto Anique van Eijk - Varkevisser)
Pianist/componist Gijs van Winkelhof met muzikale vrienden: in Nederland nog onbekend, maar in het buitenland heel populair. (foto Anique van Eijk - Varkevisser) (Foto: Anique van Eijk - Varkevisser)

Een onbekende musicalgrootheid in Het Lichtruim

  Cultuur

'Geluk is zelfs in de donkerste tijden te vinden, als je het licht maar weet aan te zetten', zo klinkt het in een van de Harry Potterfilms, waaruit pianist en componist Gijs van Winkelhof met bijna achteloos gemak een melodie wist te toveren in een volgepakt Lichtruim, afgelopen zaterdagavond.

Op verzoek van het publiek improviseerde hij schijnbaar moeiteloos het ene verzoeknummer na het andere. Een concert waarbij daarnaast eigen nummers werden afgewisseld met bekende filmmelodieën. Gijs van Winkelhof zorgde zelf voor een vlotte presententie, prima versterkt en uitgelicht door de technicus van Het Lichtruim.

Toegegeven, de kenner hoorde soms wat kleine onvolkomenheden en verlangde soms naar een wat dramatischer toucher, maar Van Winkelhofs elegante stijl roept een betoverende en sensitieve sfeer op. Vooral het prachtige duet 'Zo anders,' samen met zangeres Petra Visser was van een intieme schoonheid die zowel de bezoekers in de zaal als online (het concert was live tegen betaling te zien op internet) diep ontroerden. Een lichtpuntje in onze donkere wereld.           (Peter Schlamilch)

Meer berichten