Logo vierklank.nl
Fotograaf Michel Zoeter maakt van de gelegenheid gebruik en zet Inbetween model Pomme Grifhorst ook nog even op de foto tijdens de castingdag.
Fotograaf Michel Zoeter maakt van de gelegenheid gebruik en zet Inbetween model Pomme Grifhorst ook nog even op de foto tijdens de castingdag.

Inbetween Models schudt modewereld wakker

  Cultuur

Terry Groenen, oprichter van Inbetween Models, kreeg eerder dit jaar al veel media-aandacht toen zij werd afgewezen in de eerste aflevering van Curvy Supermodel. Ze was te dun voor Curvy, maar te dik voor de 'normale' modellenwereld.

'Anno 2018 is de wereld klaar voor een nieuw model waar de gemiddelde Nederlandse vrouw zich in herkent', stelt Terry. Haar facebookpagina inbetweenmodels trok in korte tijd enorm veel bezoekers en leverde veel volgers op. Datzelfde gebeurde op instagram. Niet alleen modellen, maar ook opdrachtgevers weten Inbetween Models inmiddels te vinden.

Casting
Vorige week vond er een castingdag plaats in Groenekan. Uit ruim 200 aanmeldingen werd een selectie gemaakt met potentiële modellen die zich voor een testshoot mochten melden. Naar aanleiding van die opnamen wordt een verdere selectie gemaakt. Terry, die bijgestaan wordt door styliste Natasja Wielings uit Bilthoven, vertelt die selectie best lastig te vinden: 'We werken met modellen die voorheen altijd zijn afgewezen omdat ze niet de goede maten hebben of zich - om dezelfde - reden nooit hebben durven inschrijven bij een modellenbureau. Wij vinden het dan lastig om iemand opnieuw te moeten teleurstellen. Naast een goede maat en lengte moet iemand ook fotogeniek zijn, in een commercieel plaatje kunnen passen en beschikken over een goede houding en uitstraling. Dát zie je pas op een castingdag en dat nemen we mee in onze beoordeling. Daarmee bouwen we een prachtig bestand op met modellen vanaf maat 36 die zich weten te onderscheiden in de markt en waarvan wij overtuigd zijn dat een opdrachtgever geweldig mee zal kunnen werken. We krijgen dagelijks aanmeldingen binnen en bereiden alweer een volgende castingdag voor in oktober.

Maatje mager
Inmiddels is de markt wel aan het veranderen. Het kan geen toeval zijn dat tegelijk met de castingdag van Inbetween Models, op de radio een uitzending over de modellenwereld en haar graatmagere modellen te beluisteren was. De daarmee gepaard gaande ongezonde leefwijze werd gehekeld en die nieuwe inzichten sterken de dames van Inbetween Models in hun ideeën. Terry: 'Langzaam beginnen toonaangevende merken in te zien dat 'maatje mager' niet representatief is voor de hedendaagse vrouw én dat die hedendaagse vrouw ook niet voor de gek gehouden wil worden. Kortom, klaar met te dik of te dun. Inbetweens zijn de nieuwe maat!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=vierklank.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>