Logo vierklank.nl
Vliegfietsen
Vliegfietsen
Algemeen

Excursies Park Vliegbasis Soesterberg

  Cultuur

Komend weekend organiseren gidsen van Utrechts Landschap drie verschillende excursies over Park Vliegbasis Soesterberg.

Op zaterdagochtend 7 mei start om 10.30 uur de kunstexcursie, die u op de fiets langs een aantal kunstobjecten uit Collectie De Basis leidt. Deze bevinden zich verspreid over het terrein in historische gebouwen, zoals verkeerstoren, shelters en munitiebunkers die niet vrij toegankelijk zijn.

Zaterdagmiddag 7 mei kunt u om 13.00 uur deelnemen aan de fietsexcursie militaire historie vliegbasis, afstand ca. 12 kilometer. Er wordt stil gestaan bij shelters, munitiebunkers, de kerosineopslagplaats en andere herkenningspunten die als militair erfgoed bewaard blijven.

U volgt de gidsen over delen van het terrein die niet vrij toegankelijk zijn en u krijgt toegang tot één of meer historische objecten.

Zondag
De natuurexcursie op zondagochtend 8 mei is een gecombineerde wandel- en fietsexcursie over een deel van de voormalige vliegbasis. In deze excursie ontdekt u dat militair beheer en natuur(ontwikkeling) goed kunnen samengaan. Het seizoen en de stand van de natuur zijn sterk bepalend voor de wandellokatie. Deze kan zich bevinden in een deel van het Park dat niet vrij toegankelijk is. Starttijd van deze excursie is 10:30 uur.

Verzamelen
Verzamelpunt voor alle excursies is de hal van het Nationaal Militair Museum, Verlengde Paltzerweg 1 te Soesterberg. Het is mogelijk voorafgaand aan en/of na afloop van de excursies gebruik te maken van de voorzieningen van het museum. Duur van alle excursies is ca. 2 uur. Reserveren via www.utrechtslandschap.nl is noodzakelijk. Neem zelf uw fiets mee en zet deze vooraf klaar voor vertrek bij fietsenstalling 2 naast parkeerplaats P1!

Meer berichten