V.l.n.r. Meep van Kampen, Hans Mieras, Burkhard Hoppe, Truus van den Heuvel en Christian Tiepold.
V.l.n.r. Meep van Kampen, Hans Mieras, Burkhard Hoppe, Truus van den Heuvel en Christian Tiepold.

Verbundenheit in Traverse

Cultuur Kunst & Cultuur

De stichting Jumelage De Bilt - Coesfeld en het Gemeentebestuur van De Bilt organiseren tot 18 augustus een jumelage trio-expositie in de Traverse van het gemeentehuis. Op vrijdag 3 juli werd de expositie geopend door wethouder Hans Mieras.

door Henk van de Bunt

Meep van Kampen (sinds 2003 voorzitter van Stedenband Coesfeld - De Bilt) vertelde in zijn openingswoord: 'Deze tentoonstelling is tot stand gekomen na een voorbereiding van ca. 2 jaar door de inzet van talloze mensen, zoals het gemeentebestuur en medewerkers, de werkgroep Art Traverse van Stichting Kunst & Cultuur en de jumelagestichting. Als titel is gekozen voor Verbinding/Verbundenheit. De jumelage heeft tot taak verbindingen tot stand te brengen in de hoop, dat daardoor verbondenheid ontstaat. Daarvoor worden fiets- en bustochten gehouden, uitwisseling van verschillende verenigingen, scholen en kunst. Zo hebben verschillende Biltse kunstenaars in de Walkenbrückentor, de Alte Weberei en in 2013 Jits Bakker in de Sparkasse geëxposeerd. Hier hebben de Coesfeldse kunstenaars vaak deel genomen aan de exposities bij WVT en aan de kunstmarkt.

Deelnemers
Op deze tentoonstelling kan men kennis nemen van werk van Truus van den Heuvel uit De Bilt, Christian Tiepold en Burkhard Hoppe uit Coesfeld. Truus maakt verstild, ruimtelijk werk opgebouwd uit vormen die in de natuur en in de wiskunde voorkomen. Als je langs haar installaties loopt, zie je het werk steeds veranderen omdat je perspectief steeds wisselt en de hangende vormen zachtjes bewegen op de luchtverplaatsing. De werking van ruimte, licht en beweging zorgen voor associaties met de natuur. Truus studeerde in 1990 als schilder af aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Vanaf 2004 werd haar werk steeds ruimtelijker. Ze exposeert in het hele land en daarbuiten. De laatste jaren maakt ze ook buitenbeelden die drijven in het water of waaien in de wind.

In zijn schilderijen verwerkt Christian Tiepold zijn directe omgeving, zijn vrienden en familie; daarbij ontstaan overwegend grootse landschappen en portretten in olie en acryl. Christian werkte na zijn studie aan de hoge school voor beeldende kunst in Braunschweig als gediplomeerd ontwerper voor uitgeverijen en agentschappen. Sinds 14 jaar is hij als zelfstandige bezig met illustraties en fotografie.

Het lievelingsthema van Burkhard Hoppe is het portretteren van interessante mensen. De persoonlijkheid en de individuele uitdrukking uit het steen te bevrijden ligt hem na aan het hart. Burkhard is steenhouwer en leraar vormgeving aan een beroepscollege in Coesfeld. Hij geeft workshops, cursussen en maakt ook beelden in opdracht.
De openingstijden zijn van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

!