Logo vierklank.nl
Vang het landschap met een digitaal oog vanaf een fluisterboot.
Vang het landschap met een digitaal oog vanaf een fluisterboot.

Beleef het landschap van de Molenpolder

  Cultuur

Op zondag 14 juni organiseert Staatsbosbeheer een wel heel speciale workshop in de Molenpolder vlakbij Utrecht. De Groene Hart gidsen nemen de deelnemers mee met de fluisterboot het gebied in. Een unieke gelegenheid om het landschap van de Molenpolder met de digitale camera te ontdekken.

De Groene Hart gidsen vertellen over het landschap, de natuur en over fotografie. De deelnemers leren het nodige over compositie en perspectief en brengt dit buiten in praktijk. In de workshop staat het beleven van de natuur en het landschap centraal. Na de inleiding gaan de deelnemers aan boord van de fluisterboot en varen door het prachtige gebied. Langs de legakkers waar de bomen spiegelen in het water en de ganzen zwemmen, wordt misschien wel een purperreiger gespot. De deelnemers gaan van boord en wandelen over een stuk trilveen waar zeldzame planten zoals de zonnedauw groeien. Na het varen gaan de deelnemers naar binnen en worden per groepje plm. vijf foto’s, die gemaakt zijn met de camera’s van Staatsbosbeheer, geselecteerd. Deze foto’s worden besproken via de beamer. De deelnemers kunnen ook foto’s maken met hun eigen camera.

De workshop begint om 14.00 uur en duurt tot plm. 16.30 uur. De Groene Hart gidsen ontvangen de deelnemers met koffie/thee in het beheerkantoor van Staatsbosbeheer aan de Westbroeksebinnenweg 5 te Tienhoven. Het maximum aantal deelnemers is twaalf. Aanmelden voor deze unieke workshop kan via www.groenehartcentrum.nl of via 06-23776925 (tijdens kantooruren).

Meer berichten