Burgemeester Arjen Gerritsen: ‘Kunst is verbindend, het geeft inspiratie, maar ook troost’.
Burgemeester Arjen Gerritsen: ‘Kunst is verbindend, het geeft inspiratie, maar ook troost’.

Kunstroute 2015 geopend in Het Lichtruim

Cultuur

door Walter Eijndhoven

Zaterdag 30 mei is in Het Lichtruim in Bilthoven de Kunstroute geopend door burgemeester Gerritsen. Het evenement vond voor de twintigste keer plaats binnen onze gemeente. Niet alleen waren er veel kijkers op de been, ook waren er liefst zestig kunstenaars die hun werken tentoonstelden. Een record.

Kunstenaars en publiek ontmoetten elkaar bij de opening van de Kunstroute. De organisatie was blij verrast met de openingswoorden van de burgemeester Gerritsen; in zijn toespraak benadrukte hij de bindende betekenis van kunst tussen mensen. In de gangen van Het Lichtruim kon het toegestroomde publiek een blik werpen op de tentoongestelde schilderijen van de kunstenaars, met als thema Vincent van Gogh. In voorgaande jaren deden meestal zo'n veertig kunstenaars mee met de route, maar dit jaar deden liefst zestig kunstenaars mee, op 22 verschillende locaties.

De kunstenaars houden zich bezig met diverse kunstuitingen. Zo waren er 30 en 31 mei schilderijen te bekijken, maar ook keramiek, glas, tassen, sculpturen, gedichten, sieraden en fotografie. De kunstenaars komen voornamelijk uit de gemeente De Bilt en eentje uit Lage Vuursche. 

Deelnemer Paul Werner demonstreert hoe grote tuinpotten en grote tuinschalen op de draaischijf gemaakt worden.
!