Hans van Breukelen is een veel gevraagd gastspreker.
Hans van Breukelen is een veel gevraagd gastspreker. Foto: Dirk Schiemanck

BSF-sportcafé met Hans van Breukelen

Algemeen

Op woensdag 22 mei organiseert de Biltse Sportfederatie(BSF) een sportcafé in sporthal De Vierstee in Maartensdijk. Speciale gastspreker is oud-international en voormalig doelman van het Nederlands elftal Hans van Breukelen; in het bijzonder doelman van het Nederlands elftal, dat in 1988 Europees kampioen werd. Ook heeft hij diverse functies bekleed in het betaald voetbal.

Het centrale thema van zijn voordracht is: de rol van bestuurders en coaches in de huidige sportwereld. De sportwereld die aan veranderende opvattingen ten aanzien van coachen en besturen onderhevig is. Wat vraagt dat van besturen en coaches?

Ervaringen

Het BSF-sportcafé is een nieuw initiatief; doel ervan is om actuele onderwerpen voor sportverenigingen te bespreken. In dit geval: de rol van bestuurders en coaches in de veranderende sportwereld. Hans van Breukelen is uitgenodigd om te spreken over zijn brede ervaringen met sporten, sportbestuur en coaching. Hans gaat ook in gesprek met de aanwezigen over de verschillende rollen.

Trainersrol

Tenminste twee keer per jaar organiseert de BSF een sportcafé. Het is de bedoeling dat de onderwerpen voort komen uit de verenigingen. In het sportcafé is ook ruimte ingebouwd om te bespreken wat de BSF voor de sport en de sportverenigingen in de Biltse gemeenschap kan betekenen. In diverse gemeenten wordt dit soort bijeenkomsten al regelmatig met succes georganiseerd. Belangstellenden en geïnteresseerden uit sportorganisaties die geen bestuurs-, coach- of trainersrol vervullen zijn ook welkom evenals inwoners van De Bilt die het de moeite waard vinden om deze avond te bezoeken. 

Graag uiterlijk 19 mei aanmelden via penningmeester@bsfnet.nl. Er zijn geen kosten aan deze avond verbonden. De zaal is open om 19.30 uur. Het sportcafé start om 20.00 uur. 

[door Kees Diepeveen]