Wandelend door Beukenburg kom je wellicht ook de bonte specht tegen. (foto: PxHere.com)
Wandelend door Beukenburg kom je wellicht ook de bonte specht tegen. (foto: PxHere.com)

Vroege vogelwandeling

Algemeen

Al decennia organiseren IVN De Bilt en Vogelwacht Utrecht gezamenlijk in april een gezamenlijke Vroege Vogelexcursie. Dit jaar - op 20 april - in het natuurgebied Beukenburg van 6.00 tot 8.00 uur over de Beukenburgerlaan om - vooral luisterend - te genieten van een vogel-voorjaarsconcert. 

Specht, boompieper, lijster, zwartkop, tjiftjaf, mees en vink, ze zijn er allemaal en met wat geluk ook nog de koekoek, bonte vliegenvanger, fluiter en de raaf. Voor liefhebbers is er een aansluitende after party van 8.30 tot 10.00 uur bij de nabijgelegen Hoogekampse plas. Hier zijn vooral veel watervogels, maar er is ook kans op leuke zomervogels (vroege kleine karekiet, oeverzwaluw, roodborsttapuit). Er is weinig parkeergelegenheid dus het advies is om met de fiets te komen.

Aanmelden is verplicht en kan via www.ivndebilt.nl tot en met donderdag 18 april of tot het maximumaantal deelnemers is bereikt is. Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Als je bij het aanmelden een bericht ontvangt dat de excursie vol is, kun je je nog aanmelden voor de wachtlijst.