De deuren van Op de Terp zijn definitief gesloten.
De deuren van Op de Terp zijn definitief gesloten.

Deuren Op de Terp plotseling dicht

Algemeen

Hoe graag de 84-jarige Dick van de Bent ook zou willen, terugkeer naar zijn geliefde winkel in Maartensdijk zit er niet in. Enkele weken geleden werd hij bij het verlaten van de winkel niet lekker en door een bezorgde overbuur thuis gebracht. Daarna volgde 10 dagen opname in het ziekenhuis en bleek voortzetting van de zaak al snel geen optie meer.

Dick had graag gezien dat iemand hem in de winkel op zou volgen en was dan liefst nog een middagje in de week daar geweest, maar ook dat bleek niet mogelijk. Afgelopen week zijn de voorraden veelal door leveranciers terug gehaald en is de winkel ontruimd door familie, vrienden en bekenden. Dick is nog steeds herstellende thuis, knapt langzaamaan op, maar ziet ook wel in dat terug naar de winkel echt niet meer kan.

Daarmee komt een einde aan zijn 55-jarige loopbaan die op de Dorpsweg in Maartensdijk begon. Daar waar nu de chinees gevestigd is, woonde en werkte hij samen met zijn geliefde vrouw Bets die hem bijna 20 jaar geleden al ontviel. Dick had een melkwijk en reed voornamelijk in Bilthoven terwijl Bets de winkel runde met melkproducten én wijn. Met de verhuizing naar de Dorpsweg 168 (hoek Julianalaan) kwam een einde aan de melkproducten en groeide het assortiment wijnen en gedestilleerd.

Dick neemt met pijn in het hart afscheid van Maartensdijk en kijkt terug op de talloze namiddagen en avonden in de winkel waar menig flesje ontkurkt werd, gezellig met de klanten. Dat contact mist hij het meeste en dat er op deze wijze zo abrupt een einde komt aan zijn carrière doet hem zeer. Het is voor hem onmogelijk om persoonlijk van al zijn dierbare klanten afscheid te nemen en ook daar heeft hij het moeilijk mee.

Thuis heft hij een glaasje wijn: ‘Gezondheid, het ga jullie goed en bedankt voor alle gezelligheid’.