Met een p-Bone kan je heel snel muziek maken.
Met een p-Bone kan je heel snel muziek maken.

Kindermuziekweek

Algemeen

Van 5 tot en met 14 april is het de nationale Kindermuziekweek bomvol muzikale activiteiten voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Ook bij de Koninklijke Biltse Harmonie (KBH) zijn er volop activiteiten.

De aftrap van de Kindermuziekweek is op zondagmiddag 7 april met het Opleidingsconcert van de KBH. De muzikanten van het PiMM!-orkest, het Leerlingen Harmonieorkest, de Opleidings Melodie Percussiegroep en het Klein Harmonieorkest zullen dan optredens verzorgen. Het concert begint om 14.00 uur. 

Wil je zelf muziek maken? Doe dan mee aan de open les ‘Starten met muziek’ (dinsdag 9 april, 15.30 tot 16.15 uur) of de workshop Braziliaans slagwerk (woensdag 10 april, 18.30 tot 19.15 uur). Deelname is voor kinderen vanaf groep 3. 

Tijdens de open les ‘Starten met muziek’ ga je aan de slag met body percussie en speel je mee met bekende liedjes op een p-Bone. Een p-Bone is een felgekleurde trombone waarop je al snel kunt spelen. Aansluitend aan deze open les kun je starten met een korte cursus van 6 lessen ‘Starten met muziek’. 

Bij de workshop Braziliaans slagwerk ga je samen met andere kinderen aan de slag met aanstekelijke ritmes. Je speelt op verschillende slagwerkinstrumenten en leert hoe je hierop een lekkere klank kunt maken. Aan het eind van de workshop kunnen jullie een echte swingende Braziliaanse samba spelen.

Alle activiteiten vinden plaats in verenigingsgebouw De Harmonie, Jasmijnstraat 6B, De Bilt en zijn gratis. Wel vooraf aanmelden via opleidingen@biltseharmonie.nl onder vermelding van je naam, leeftijd en de activiteit(en) waaraan je wilt deelnemen. Voor het Opleidingsconcert is dit niet nodig. Voor meer informatie zie www.biltseharmonie.nl.

(Nynke Brouwer)