Dirigent John Leenders dirigeerde het Groot orkest van Kunst en Genoegen, afgelopen zaterdag in De Vierstee.
Dirigent John Leenders dirigeerde het Groot orkest van Kunst en Genoegen, afgelopen zaterdag in De Vierstee.

Kunst en Genoegen eert 75-jarig lid

Algemeen

Harmonieorkest, Kunst en Genoegen uit Maartensdijk is inmiddels 101 jaar oud, maar er is nog steeds jonge aanwas, getuige het opleidingsorkest dat, uiteraard tezamen met de ‘grote broer’, afgelopen zaterdag in De Vierstee een Voorjaarsconcert gaf.

Presentatie was in handen van Romulo Döderlein de Win, een ‘levend monument in hoogsteigen persoon’, zoals RTV De Bilt hem ooit noemde: ‘Deze inwoner van Maartensdijk, restaurator van oude schilderijen en heraldisch schilder, stamt af van Keizer Karel de Grote en is familie van Keizerin Catharina de Grote van Rusland. Zijn familiegeschiedenis gaat 24 eeuwen terug en leidt ook naar Nederlands-Indië.’

Onder leiding van vaste dirigent John Leenders begon het ‘Groot orkest’ met de Mars der Medici, geen Italiaanse edelen, maar een eerbetoon aan de doktoren die componist Joh. Wichers ooit van een zwaar ziekbed genazen. Ook hun zwaarwichtigheid was goed te horen, want het was voorwaar geen vlotte mars.

Bijzonder was dat na de pauze baritonspeler Kees Bos, na 75 jaar lid te zijn geweest, afscheid nam van ‘zijn’ orkest. Deze Maartensdijker in hart en nieren werd door het bestuur tot erelid benoemd.         (Peter Schlamilch)

Baritonspeler Kees Bos nam afscheid van ‘zijn’ orkest; de Maartensdijker werd door het bestuur tot erelid benoemd.