Afbeelding

Jonge kampioenen bij SVM

Zaterdag 23 maart is het SVM JO12-1JM-team kampioen geworden van de 3e fase na een 2-9 overwinning bij SV Parkhout in Nieuwegein.

Het hagelt, regent, waait, de zon schijnt: Het weer gaat alle kanten op, net als de wedstrijd, waarbij beide teams kampioen kunnen worden. Parkhout domineert de eerste 10 minuten, maar door een slimme Danique wordt het 0-1 door de bal snel voor de keeper - die dacht de bal weg te schieten - in te tikken. Zes minuten later breekt Quinten door maar zijn schot belandt op de paal. De 0-2 valt door een mooie solo van Arshiya. Parkhout geeft niet op en scoort snel daarna de 1-2, kort na een goede redding van Demy. De Maartensdijkers zijn nu wakker en scoren 3 keer binnen 5 minuten: 1-3 Arshiya, 1-4 Quinten en 1-5 Thierry.

Na het wisselen van helft, nu met de wind mee, blinkt de achterhoede van SVM uit met Linn, Lana, Feline en Isa daarvoor. Parkhout komt nog maar 1 keer tot scoren (2-5) ondanks de vele kansen. Nadat het hele team Demy heeft overtuigd te blijven keepen, scoort Thierry de 2-6 na Demy’s uittrap. SVM blijft efficiënter, scoort de 2-7 door een prachtige direct ingeschoten corner van Quinten, de 2-8 door Thierry (weer na een uittrap van Demy) en door een hattrick van Arshiya na een schitterende combinatie de 2-9. Parkhout blijft het proberen, maar komt niet verder dan een schot, dat knap door Kleis van de lijn wordt gehaald. (Ronald de Valk)