Optreden vorig jaar.
Optreden vorig jaar.

Zing mee in de OLV

Algemeen

door Walter Eijndhoven 

Zondagmiddag 17 maart kan iedereen in de OLV kerk in Bilthoven weer naar hartenlust meezingen. Deze middag laat een projectkoor de koorgedeeltes van de film/ rockopera ‘Jesus Christ Superstar’ klinken. Zij wisselen af met enkele andere nummers zoals ‘The Rose’ en ‘Halleluia’. 

Vorig jaar kreeg het koor lovende reacties vanuit het publiek. Een reden om aanstaande zondag weer van zich te laten horen. ‘Ons projectkoor bestaat ook uit leden van buitenaf’, vertelt Els Vriens, één van de koorleden. ‘Iedereen die wil meezingen met ons, is van harte welkom’. Koorlid Monique Nauta vult aan: ‘Wij hebben inmiddels zoveel koorleden, dat wij niet meer op het podium passen. Dus aanstaande zondag staan wij voor het podium’. 

Akoestiek 
De organisatie wilde graag meer koorleden voor dit optreden. Behalve de ‘vaste’ koorleden, zingen nu ook leden mee van buitenaf. In 1969 werd het nummer ‘Superstar’ als eerste gezongen door Murray Head. Nauta: ‘Veel leden van ons koor, bijna allemaal tussen 45 en 75 jaar oud, kennen deze musical vanuit hun jeugd, met goede muziek en mooie teksten. Vanwege de goede akoestiek zijn wij heel blij dat de OLV kerk haar medewerking verleent. De kerk staat zo midden in de wijk, echt gemeenschapsvormend’.

Harry
De arrangementen zijn van de hand van Harry Koch, in het verleden dirigent en naamgever van het koor Harry’s Inspiration. Een combo ondersteunt de zangers muzikaal, dit alles onder de inspirerende leiding van Paul Brandsma. Els Vriens: ‘Wij hopen dat alle aanwezigen in de kerk van harte en uit volle borst zullen meezingen, zodat het dak eraf vliegt’.

Iedereen is welkom op zondag 17 maart, van 16.00 tot 17.00 uur in de OLV kerk, Gregoriuslaan 8 in Bilthoven. Na afloop is er een hapje en een drankje. De entrée is gratis.