Bezoekers laten zich meezuigen in het enthousiasme van de Theatersportgroep.
Bezoekers laten zich meezuigen in het enthousiasme van de Theatersportgroep.

Theaterschool Theatersport van Kunstenhuis

Algemeen

Op donderdag 18 januari zetten de twee theatersportteams van de theaterschool van KunstenHuis Idea hun beste improvisatie skills in; deze keer speelden de leden van de twee teams tegen elkaar met opdrachten als: speel de mooiste, leukste, spannendste of meest ontroerende scène. 

Rozen werden het toneel op gegooid door het publiek als blijk van waardering. De jury (bij Theatersport wordt die door twee ‘echte’ rechters gevormd) zorgde voor de nodige uitdagingen, de inbreng van het publiek voor de meest bizarre scènes, onder begeleiding van livemuziek van pianist Bas. Kortom: het was een spectaculaire avond vol improvisatietheater in Theater Het Lichtruim in De Bilt!

Theatersport

Theatersport is ontstaan in de jaren ’80 in Canada, waar theaterdocent Keith Johnstone manieren zocht om spelers met meer durf, plezier en energie op het toneel te krijgen. Al snel werd theatersport ook in de VS en West-Europa erg populair. De theaterschool van Kunstenhuis Idea biedt sinds een aantal jaren cursussen Theatersport aan voor zowel beginners als gevorderden. Voor mensen die ook graag mee willen doen met Theatersport start er weer een cursus Theatersport.Daarnaast start er een cursus Cabaret. Aanmelden gaat via de website van kunstenhuis Idea.

(Monique Vermeer)