Initiatiefnemer kinderburgemeester Floris Janssen. (foto Henk van de Bunt)
Initiatiefnemer kinderburgemeester Floris Janssen. (foto Henk van de Bunt)

Kinderburgemeester betrekt alle kinderen bij actie

Algemeen

Met de slogan ‘Elk kind verdient een cadeautje met kerst’ voert kinderburgemeester Floris Janssen een actie om alle kinderen in de gemeente een feestelijke decembermaand te laten beleven. Hij heeft een inzamelingsactie bedacht omdat hij het belangrijk vindt dat kinderen die opgroeien in gezin waar ze het niet breed hebben ook cadeautjes krijgen.

Als kinderburgemeester wil Floris het thema armoede onder de aandacht brengen, maar ook iets doen. Via de Voedselbank De Bilt wil hij kinderen uit gezinnen waar geen cadeautjes gekocht kunnen worden verrassen met een presentje. ‘Kinderen komen vaak met mooie verhalen over hun cadeautjes naar school en vertellen daar honderduit over. Dat is erg pijnlijk voor kinderen waar daarvoor thuis geen geld is. Laten we daarom zorgen dat deze december een cadeautjesmaand is voor iedereen. Ik zou het heel mooi vinden als veel kinderen meedoen met deze actie.’ Burgemeester Potters: ‘Juist in een feestmaand als december waarin we elkaar vaak verrassen met een extraatje of een presentje, is het extra pijnlijk als kinderen niets krijgen. Ik ondersteun het initiatief van Floris dan ook van harte.’ 

Inzameling
Floris vraagt kinderen en hun ouders of ze een presentje voor dit goede doel willen kopen. Het cadeautje dat niet ingepakt hoeft te worden kan tot en met 12 december in het gemeentehuis of op een van de andere verzamelpunten afgeleverd worden. Scholen kunnen zich ook aanmelden als verzamelpunt via kinderburgemeester@debilt.nl. De verzamelpunten staan vermeld op www.debilt.nl/kinderburgemeester Vanaf 15 december worden de cadeautjes via de Voedselbank De Bilt uitgegeven. [GG].