Vlak voor tijd had dit best de gelijkmaker mogen zijn.
Vlak voor tijd had dit best de gelijkmaker mogen zijn. Foto: foto Henk Willemsen

Valse start van FC De Bilt

Algemeen

De goede start van het voetbalseizoen 2023-2024 met een eerste plaats in de bekerpoule was voor FC De Bilt reden om met vertrouwen aan de competitie te beginnen. Zaterdag 23 september kwam vv Maarssen op bezoek; een ploeg die de laatste jaren steeds net niet promoveerde naar de eerste klasse heeft ook dit jaar de ambitie om mee te doen om het kampioenschap. 

Het was in de beginfase duidelijk dat het relatief jonge FC De Bilt vandaag een lastige middag zou krijgen tegen Maarssen met diverse handige en ervaren spelers. Maarssen kreeg diverse corners en kleine kansen, maar de Biltse mannen wisten goed stand te houden. Na een minuut of dertig kantelde de wedstrijd en kwamen er wat kansjes voor De Bilt, maar die werden niet benut. Het werd rust met de 0-0 op het scorebord.

FC De Bilt ging voortvarend verder met waar het voor rust gebleven was en na enkele minuten kwam Kjeld van der Sanden alleen voor de keeper en met een fraaie lob liet hij de keeper kansloos: 1-0. Het eerste kwartier in de tweede helft had De Bilt de wedstrijd goed onder controle. Daarna zakte het iets teveel terug en gaf het Maarssen het gevoel dat alles mogelijk was. In het tweede kwartier kwam De Bilt een paar keer goed weg en in de 75e minuut flitste Gökhan Yasar heel handig tussen de verdediging van De Bilt door, waarna hij net buiten de zestien onreglementair werd gevloerd. Vervolgens werd de vrije trap keihard in een hoek geschoten en het stond 1-1. In het laatste kwartier ging het over en weer. Helaas verdedigde De Bilt een keer niet goed uit en werd een bal op het middenveld onderschept en vervolgens prima voorgezet. Daar stond Gökhan Yasar klaar om de bal perfect binnen te koppen: 1-2. FC De Bilt zette nog wel alles op alles en het had nog best op een gelijkspel kunnen uitdraaien, maar over het geheel gezien was het een terechte overwinning voor vv Maarssen.