Een van de vele ballen die er tegen de Westfriezen net niet in ging.
Een van de vele ballen die er tegen de Westfriezen net niet in ging. Foto: Henk Willemsen

FC De Bilt bekert verder

Algemeen

Voorafgaande aan de competitie organiseert de KNVB de start van de bekercompetitie middels de bekerpoules met vier ploegen. Voor de meeste teams zijn dit belangrijke wedstrijden:.

FC De Bilt begon met een uitwedstrijd tegen eersteklasser IVV in Landsmeer. In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd wisten de Biltse mannen er een keurige 1-2 overwinning te behalen. De doelpuntenmakers waren Oguzhan Demir en Timo Vermeulen. 

Daarna volgden twee thuiswedstrijden. De eerste was tegen de Westfriezen uit Zwaag. Het werd eveneens een kleine overwinning, maar FC De Bilt was duidelijk de bovenliggende partij en een grotere uitslag was zeker verdiend geweest. Het bleef steken op 2-1 met Kjeld van den Sanden die tweemaal trefzeker was. De laatste wedstrijd in deze poule was afgelopen zaterdag thuis tegen Monnickendam. Een ploeg waar ze vorig jaar in de competitie een keer van wonnen en een keer van verloren. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat deze vermakelijke wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 4-4. Heel leuk voor het publiek en Kjeld van den Sanden en Tycho de Wit wisten beiden tweemaal het net te vinden.

Aanstaande zaterdag begint de competitie met om 14.00 uur de thuiswedstrijd tegen vv Maarssen. De toegang is gratis.