DOS tegen DOS’46 in Westbroek.
DOS tegen DOS’46 in Westbroek. Foto: Marco Spelt

DOS komt iets te kort

Algemeen

Na de uitputtingsslag van vorige week, stond de volgende uitdaging al weer op het programma voor DOS. DOS’46 uit Nijeveen kwam op bezoek bij de Oranje hemden. Het team dat ook al langer op het hoogste niveau van Korfbal Nederland meespeelt, was meer dan uitstekend voorbereid naar Westbroek afgereisd en wilde zich niet stiekem laten verrassen.

DOS wist dat ze met een paar uitstekende tegenstanders te maken kregen en hadden zich de afgelopen week dan ook wat meer gespitst op het voor-verdedigen en hoopte hiermee wat meer druk te kunnen zetten op de korf van de tegenstander. En dat leek zeker in de eerste speelhelft zijn vruchten af te werpen want beide teams waren prima aan elkaar gewaagd en de Westbroekers kon DOS’46 moeiteloos volgen. 

Dit toch een beetje tegen alle verwachtingen in. En zo werd dat ook gevoeld bij het team uit Nijeveen dat vervolgens meer dan gebrand de kleedkamer uit kwam en een tandje bijschakelde. Ondanks alle positiviteit, inzet en spelvreugde, dat het team uit Westbroek op dit moment uitstraalt, gooide DOS’46 ze er in de 2e speelhelft net iets makkelijker in. Hierdoor moest DOS ook deze week haar meerdere erkennen in een sterkere tegenstander (8-9) 15-23.         

(Fred van Ettikhoven)