De klussenbus helpt bij kleine reparaties.
De klussenbus helpt bij kleine reparaties.

Klussenbus zoekt vrijwilligers

Algemeen

Al vele jaren is de klussenbus een begrip in gemeente De Bilt. Met hun bus rijden drie vrijwilligers de gehele gemeente rond om ouderen, gehandicapten en/of uitkeringsgerechtigden te helpen met een karweitje. De klussenbus heeft een tekort aan vrijwilligers.

Daarom zijn de vrijwilligers van de klussenbus op zoek naar een collega. Een enthousiaste vrijwilliger met twee rechterhanden en een geldig rijbewijs B. Een man/ vrouw die het leuk vindt om kleine, technische problemen op te lossen of kleine reparaties uit te voeren op een vaste dag in de week. De klussenbus probeert zelfvoorzienend te zijn door een vaste bijdrage te vragen voor elke gedane klus. De opbrengst wordt besteed aan onderhoud en stalling van de bus en voor vervanging van gereedschappen. 

‘Onze samenleving vergrijst snel’, vertelt Wim Hugens, coördinator bij de klussenbus. ‘Maar ook onze vrijwilligers worden ouder, daarom is onze stichting naarstig op zoek naar nieuw bloed, zodat wij iedereen kunnen blijven helpen bij kleine klusjes’. 

Heeft u interesse als vrijwilliger op de klussenbus? Of wilt u op een ander manier helpen Neem dan contact op met de coördinator van de klussenbus (tel. 06-1620 6663) of neem ’s morgens contact op met het Meldpunt Vrijwilligerswerk (tel. 030-228 77 99). 

[door Walter Eijndhoven]