Werk van Elsa Visser in De Woudkapel.
Werk van Elsa Visser in De Woudkapel.

Expositie in de Woudkapel

Algemeen

Van 17 september tot en met 19 november is er op zondagen van 9.30 tot 12.30 uur en tijdens activiteiten in De Woudkapel (Beethovenlaan 21 te Bilthoven) een expositie van papierkunstenaar Elsa Visser te bewonderen. 

Afgelopen voorjaar kwam een kunstwerk van Elsa Visser, als onderdeel van het kunstproject ‘Plekken der Bespiegeling’ te hangen boven de kansel in de Woudkapel. Dichteres Els van Stalborch maakte een passend gedicht bij het kunstwerk. Leden en bezoekers van de Woudkapel werden getroffen door het samenspel. Iemand bleek persoonlijk zó geraakt, dat deze het kunstwerk anoniem geschonken heeft aan de Woudkapel. Het kunstwerk heeft daarmee een vaste plek gevonden in de kapel, zodat het daar blijvend mensen kan inspireren. 

Viering
Om de ontvangst van dit geschenk te vieren is Elsa Visser gevraagd om de eerste expositie van het nieuwe seizoen in de Woudkapel in te richten. In deze expositie is het kunstwerk boven de kansel uiteraard te zien. Daarnaast is er divers vrij werk van de kunstenares te bezichtigen. Ook zal er werk te zien zijn vanuit haar project Eeuwigheden, waarin Elsa Visser tastbare herinneringen maakt uit nalatenschap. In verbinding met dit project zal Elsa Visser op 7 november een verdiepingsavond begeleiden rondom eeuwigheden en rituelen.

Inspiratie
Elsa Visser vindt haar inspiratiebron in de schoonheid van de natuur, die het alledaagse relativeert. Ze verwondert zich over de grootse pracht van piepkleine details zoals de nerven in een blad, de anatomie van planten en koralen en de lamellen van een zwam. De structuren en overgangen in vorm fascineren haar. In haar werk probeert zij iets van die verwondering over te brengen. De laatste twaalf jaar werkt Elsa Visser vooral met moerbeipapier. Papier wat na het regenseizoen van de bast wordt gepeld en vanzelf weer aangroeit. Zo is er geen ingreep in de natuur nodig om het papier te maken. Deze liefde voor de natuur is voelbaar in al haar werk. Voor meer informatie www.woudkapel.nl.       

(Chantal van der Poel)