De Loods Watdajel ligt aan de achterkant van Buro Lou.
De Loods Watdajel ligt aan de achterkant van Buro Lou.

Mensen van Buro Lou in beeld

Algemeen

Sinds enkele jaren heeft de culturele broedplaats Buro Lou aan de Leyenseweg 38 in Bilthoven een rol van betekenis op het gebied van lokale kunst, cultuur en ambacht. Het is inmiddels behalve een broedplaats ook een lanceerplek geworden, want de mensen van Buro Lou vertrekken ook weer, om hun activiteiten elders verder te ontplooien.

Het Online Museum De Bilt en Buro Lou hebben recent de handen ineen geslagen met de productie van een drietal filmreportages, waarin de bewoners van het voormalige politiebureau aan de Leyenseweg hun initiatieven, werkzaamheden, motieven en plannen tonen en toelichten; de films worden gemaakt door het lokale cineasten-duo Richard Breedveld en Erik Jan Trip. 

Burendag
Als presentatiemoment voor het eerste deel van de serie van drie reportages is gekozen zaterdag 23 september - Burendag 2023 -. Op die dag zal Buro Lou voor zijn buren en andere geïnteresseerden een spetterend programma uitvoeren, waarvan de filmpremière deel zal uitmaken. Plaats van vertoning en tijdstip: de Loods Watdajel om 15.00 uur.

[door Henk van de Bunt]