Ebbe brengt al jaren vreugde met zijn accordeon.
Ebbe brengt al jaren vreugde met zijn accordeon. Foto: [foto Henk van de Bunt]

Muziek met Open Monumentendag

Algemeen

Zaterdag 9 september is het Open Monumentendag. Er is weer een gevarieerd programma samengesteld in de gemeente. Tussen 11.00 en 17.00 uur zijn er een dertiental locaties te bezoeken. Er zijn wandelingen, rondleidingen en muziekoptredens bij de opengestelde monumenten. Waar het past spelen veelal lokale musici en geven daarmee een extra beleving bij het bezoek aan het monument. 

Zo zingt Anita van Soest met het Trio Bel Ami close harmonie bij Huize Voordaan in Groenekan en wordt zij daar opgevolgd door Marie-Jose Tiemstra (2 gitaren met zangeres).

In de Woudkapel in Bilthoven speelt Fred Hijzen klassiek gitaar en zingt Groep Flavah in de middag liederen uit alle hoeken van de wereld.

Bij Buitenplaats Rustenhoven in Maartensdijk speelt tot 13.30u het jazz trio Jan Berings

Bij Atelier De Kooi/Jits Bakker in De Bilt zingt Andrea Hessing in de middag samen met gitarist Paul Deneer. 

Bij Molen De Kraai in Westbroek speelt Ebbe Rost van Tonningen op zijn accordeon.

Ook gemeentehuis Jagtlust is opengesteld. Er kunnen trouwfoto’s worden gemaakt in de trouwzaal en er zijn optredens van Vocaal Ensemble Amusing en het saxofoonkwartet van Ankie de Niet.

Bij Huize Gaudeamus in Bilthoven wordt de gehele dag de vleugel bespeeld en kun je zo genieten van dit huis van de muziek.

Op Landgoed Vollenhoven in De Bilt speelt Robert Molema gitaar en is er in de middag muziek uit de jaren 70 en 80 met Rob van Maanen Slightly Different.