DOS speelt tegen de latere kampioen HKC.
DOS speelt tegen de latere kampioen HKC.

DOS laat HKC rillen

Algemeen

Met nog 3 pittige wedstrijden voor de boeg, meldde DOS Westbroek zich in Hardinxveld Giessendam om daar de kampioenswedstrijd van en tegen koploper HKC te spelen. Maar dan moest er wel gewonnen worden door HKC anders kan er pas volgende week feest gevierd worden in het oudste dorp van de Alblasserwaard. 

Ook voor DOS valt er nog steeds wat te halen en er moeten punten gepakt worden om een evt. nacompetitie te ontlopen. DOS en HKC zijn wel twee ploegen die elkaar liggen, wat ook bleek bij de thuiswedstrijd, die eindigde in een gelijkspel. 

De publieke belangstelling ging er, op deze mooie zomerse dag, daarom ook maar eens goed voor zitten. DOS met een aangepaste opstelling, startte gedreven en eindelijk leek de spirit weer een beetje terug te zijn. In een spannende eerste speelheft waren beide teams erg aan elkaar gewaagd. Het was dan ook een verrassing dat vlak voor rust, HKC uit liep naar een 10-7 voorsprong.

Ook direct na de rust was het 2 keer raak voor HKC. Maar de Westbroekers herpakten zich en schakelde een tandje bij, en HKC zag de bui al hangen. Binnen de kortste tijd was DOS weer langszij gekomenen en kon de wedstrijd met 13-13 worden afgesloten. Het werd korte tijd erg stil aan de overkant. Maar doordat ook concurrent gelijk speelde kon de Cup met de Grote Oren, toch omhoog bij HKC. (Fred van Ettikhoven)