Doelpunt van het jaar: Robin Notenboom knalt van 45 meter de bal over de keeper.

FC De Bilt naar halve finale

Na een bizarre competitie, waarin FC De Bilt bijna de nacompetitie voor promotie naar de 4e divisie haalde, maar net wat punten tekort kwam en veroordeeld werd tot nacompetitie voor lijfsbehoud in de eerste klasse kwam zaterdag 3 juni de Merino’s uit Veenendaal op bezoek voor de kwartfinale in deze spannende nacompetitie: elf ploegen die strijden om één plaats in de eerste klasse.

Het was van meet af aan duidelijk dat FC De Bilt de bovenliggende partij was en de Biltse aanvallen werden steeds gevaarlijker; het was wachten op de 1-0. Die leek na een mooie aanval te worden gemaakt door Pier Veldman, maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna volgden meerdere goede mogelijkheden, die op het laatste moment toch niet verzilverd werden. Maar toen kwam Robin Notenboom met een keurig doelpunt in de 24e minuut: 1-0. En toen kwam Robin nog een keer met een schitterend doelpunt vanaf ong. 45m en een te ver voor zijn doel staande keeper.

De tweede helft begon met een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg die gelijk voor de 3-0 leek te gaan. Die viel na weer een van de prima aanvallen. De bal kwam in de zestienmeter bij Tycho de Wit, die zich perfect vrijspeelde en de bal in de lange hoek achter de keeper schoof. Jammer dat FC De Bilt het hierbij liet zitten en niet gewoon doordrukte. Vlak voor tijd scoorde Quincy Arends voor de uitploeg en de statistieken: 3-1. Dus FC De Bilt bij de laatste vier.

Op zaterdag 10 juni begint om 14.30 uur de halve finale: FC De Bilt - Jong Holland.