Kenneth Ruigrok is bestuurslid Communicatie & Campagne van de VVD
Kenneth Ruigrok is bestuurslid Communicatie & Campagne van de VVD

Gast van de Biltse raad

Algemeen

door Henk van de Bunt

Eens per 4 jaar gaan inwoners (vanaf 18 jaar) naar het stembureau voor de gemeenteraadsverkiezingen. Voor diegenen die meer willen weten over hoe het is raadslid te zijn, wat raads- of commissievergadering in houden en wat het functionele verschil is tussen raadslid en wethouder, kent de Biltse gemeentepolitiek de ‘Gast van de Biltse Raad’.

De raadsvergaderingen vinden plaats de laatste donderdag van de maand en beginnen om 20.00 uur in de Mathildezaal van gemeentehuis Jagtlust in Bilthoven. De vergaderingen zijn openbaar en iedereen is dus welkom om de vergaderingen bij te wonen. Als gast van de raad werd afgelopen donderdag Kenneth Ruigrok ontvangen. Hij werd door de voorzitter van de gemeenteraad (burgemeester Sjoerd Potters) aan het begin van de vergadering verwelkomd. 

Belangstelling
Gast van de raad is een unieke mogelijkheid om in gesprek te komen met raadsleden en contacten te verbeteren, waardoor mogelijk drempels voor burgers en lokale politiek worden verlaagd. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via raadsgriffie@debilt.nl