Bloemen en een chapeaupenning voor Partap Bansie.
Bloemen en een chapeaupenning voor Partap Bansie.

Chapeaupenning voor Partap Bansie

Algemeen

door Henk van de Bunt

Partap Bansie ontving dinsdag 23 mei de Chapeaupenning van de gemeente De Bilt uit handen van burgermeester Sjoerd Potters vanwege de beëindiging van zijn raadswerk.

Partap Bansie was raadslid voor GroenLinks en sinds de jaren negentig actief voor die partij in verschillende besturen en commissies. In het dagelijks leven is hij werkzaam als leraar economie in het voortgezet onderwijs; een echt onderwijsmens. Hij werkt er met veel plezier omdat het boeiend, ontwikkelingsgericht en zeer betekenisvol werk is. Eerder was hij ook werkzaam als lerarenopleider, vakdidacticus en docentencoach. Daarnaast is hij binnen verschillende onderwijsinstellingen actief geweest als projectleider en voorzitter van medezeggenschapsraden.

Partap Bansie beëindigde zijn raadslidmaatschap voor GroenLinks omdat hij zich buiten de gemeente De Bilt gaat vestigen. Bansie hield zich in de gemeenteraad onder meer bezig met de omgevingswet, kunstwerken en was raadsrapporteur Regionale Dienst Werk en Inkomen. Naast zijn raadswerk was hij docent middelbare school; volgens burgemeester Sjoerd Potters was dit te zien in het raadswerk, onder andere door de enthousiaste deelname aan het scholierenbezoek in de Week van de duurzaamheid