Eric van der Vaart bij zijn debuut in de 3e divisie HSV Hoek - RKAV Volendam.
Eric van der Vaart bij zijn debuut in de 3e divisie HSV Hoek - RKAV Volendam.

Eric van der Vaart blijft op koers naar arbiter betaald voetbal

Algemeen

door Henk van de Bunt

In juni 2022 vertelde (oud) Maartensdijker en voetbalscheidsrechter Eric van der Vaart met zijn promotie naar het Talent Traject Betaald Voetbal op weg om zijn droom waar te maken. Het Talent Team kan de springplank zijn voor jonge talentvolle arbiters om uiteindelijk in de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie te mogen fluiten. Nu – een jaartje later – spraken we hem weer even. 

‘Momenteel zit ik nog in het TTBV (Talenten Traject Betaald Voetbal). Dit is het traject voor de Masterclass. In de masterclass kom je pas op het moment dat je definitief geselecteerd bent voor het Betaald Voetbal en dan krijg je ook een contract.

In het seizoen 2022/’23 was ik actief als eerstejaars van het TTBV op 4e divisieniveau. Afgelopen maand heb ik mijn debuut in de 3e divisie mogen maken bij HSV Hoek - RKAV Volendam. Daarbij had ik dit seizoen ook veelvuldig 4e official aanstellingen in de KKD (1ste divisie). Afgelopen zaterdag mocht ik mijn tweede wedstrijd op 3e divisie niveau leiden, namelijk FC Rijnvogels - Excelsior’31.

Een paar weken geleden heb ik in mijn functioneringsgesprek te horen gekregen dat ik door ben naar mijn tweede jaar in het TTBV; dat betekent dat ik volgend seizoen mij mag gaan focussen op 3e divisie niveau en mij in de kijker moet fluiten voor mijn debuut in de tweede divisie’.