Maestro 2022 was een daverend succes.
Maestro 2022 was een daverend succes.

Maestro 2023

Algemeen

Op zondag 4 juni om 14.00 uur zal de Tweede Bilthovense Maestro van start gaan op het Vinkenplein in Bilthoven. In deze tweede editie nemen acht bekende en minder bekende deelnemers uit de gemeente plaats voor het Nederlands Brandweerorkest (NBO).

Kees Diepeveen (De Vierklank), Bart van Gerwen (Wind Mee Werken), Ton Engels (oud-politie), Gijsbert van der Linden (pianist bij meerdere samenwerkingen), Anne Marie ’t Hart (wethouder Kunst), Ronald van Leeuwen (HF Witte Centrum), Olivier de Jonge (familie van orkestlid) en Anke van Doleweerd (Toneelvereniging Steeds Beter) gaan op 4 juni de strijd met elkaar aan. 

Workshop
Voordat de Maestro plaats gaat vinden, krijgen de deelnemers een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, dirigent van het NBO. Tijdens de Maestro beslist de deskundige jury, bestaande uit Ruut te Velthuis en Anita van Soest, welke twee kandidaten doorgaan naar de finale.

Werk
De kandidaten mogen uit een selectie muziekstukken uit verschillende genres kiezen welk stuk zij willen dirigeren. Zo kunnen Thriller en Smoke on the water, maar ook Wilhelm Tell en de Can Can zomaar voorbij komen op 4 juni. In de finale komt I Will Survive twee keer op de lessenaar, de finalisten dirigeren verplicht hetzelfde werk.

Trofee
De winnaar zal de trofee uit handen van Kinderburgemeester Renske Iseger ontvangen. Renske zet zich in haar ‘ambtsperiode’ in voor haar zelf aangedragen thema ‘meer muziek voor kinderen’. In een speech bij haar installatie gaf ze aan: ‘Muziek is voor iedereen belangrijk. En er is keuze genoeg: de een houdt van rap, de andere van klassiek of juist van popmuziek. Muziek maakt je vrolijk, of juist verdrietig, rustig of actief’.

Welkom
Het NBO hoopt op een prachtige zondag met mooie muziek en veel publiek; ‘Ga vooral de Maestro’s aanmoedigen op hun weg naar de titel ‘Tweede Bilthovense Maestro’ op zondag 4 juni om 14.00 uur op het Vinkenplein in Bilthoven. (Annelies van Gorp)


Kinderburgemeester Renske (thema ‘muziek) reikt de trofee uit. - [foto Henk van de Bunt]

Kinderburgemeester Renske (thema ‘muziek) reikt de trofee uit.