Wethouder Anne Marie ’t Hart, Erwin Kerkhoff en wethouder Krischan Hagedoorn.
Wethouder Anne Marie ’t Hart, Erwin Kerkhoff en wethouder Krischan Hagedoorn.

Feestelijke afronding bouwfase 6 De Kwinkelier

Algemeen

door Guus Geebel

Op 19 mei vonden tijdens de viering van de officiële afronding van bouwfase 6 van winkelgebied De Kwinkelier op het centrale plein verschillende activiteiten plaats. Er was onder meer muziek, een tulpenpluktuin, een springkussen en een schmink hoek. Verder waren bij kraampjes op het plein versnaperingen te koop en werd een bloemschik workshop gegeven.

Erwin Kerkhoff sprak als vertegenwoordiger van de eigenaar van het winkelcentrum Real Estate Invest, die het in 2015 in eigendom kreeg. ‘Het verkeerde op dat moment niet in al te beste staat. Al snel werd een masterplan gemaakt over hoe De Kwinkelier eruit zou moeten zien en werden stappen gemaakt. Er werd begonnen met het kronkelstraatje. Bouwfase 6 is afgerond en de volgende fase wordt nu snel opgepakt om het verblijf nog meer te veraangenamen.’ Anne Marie ’t Hart, onder meer wethouder ruimtelijke ordening, feliciteert de familie Lisman met het resultaat tot nu toe. ‘Als je huis wordt verbouwd zit je ook een tijdje in de rommel. Ik vind het knap dat we daar doorheen zijn gekomen zonder echtscheiding. Het is prachtig geworden en je ziet vandaag al hoe het hier kan worden. Dat vieren we nu al. We kunnen niet wachten om door te gaan naar de volgende fase.’

Bruisen
Wethouder Krischan Hagedoorn heeft economie in zijn portefeuille en krijgt vervolgens het woord. ‘Centrum Bilthoven bruist en dat merken we steeds meer. Nu met het afronden van fase 6 van De Kwinkelier. Dat geeft al aan dat er 5 eerdere fases zijn afgerond. We zien het ook aan de Julianalaan en het opgeknapte Vinkenplein. Er zijn ook nieuwe winkels gekomen.’ Hij complimenteert ook alle winkeliers die er al waren. ‘Die hebben niet alleen vele verbouwingen moeten doorstaan, maar ook twee zware corona-jaren. Dat verdient onze waardering.’ Hij gaat in op de viering van de week van de stenen winkel die de week ervoor werd gehouden om aandacht te geven aan de fysieke winkels in onze gemeente. ‘Een stenen winkel betekent mensenwerk, advies en service geven, contact en elkaar ontmoeten. We zijn als gemeente blij met het afsluiten van deze fase. Ik kijk uit naar de volgende fase en een centrum van Bilthoven dat nog meer gaat bruisen dan het op dit moment al doet. De wethouder wenst Centrum Bilthoven een mooie, zonnige toekomst.