Lokale gidsen v.l.n.r. Leyla, Anke en Estia.
Lokale gidsen v.l.n.r. Leyla, Anke en Estia.

Boodschappen doen zonder plastic

Algemeen

In deze moderne tijden lijkt een lege afvalbak haast onhaalbaar. Toch laat burgerbeweging Zero Waste Nederland zien dat het kan. In dit kader wordt op ruim 30 plekken lokale Zero Waste Tours georganiseerd. Op zaterdag 27 mei kun je meedoen met de Zero Waste fiets/wandel tour door Bilthoven en De Bilt. Lokale gidsen laten je dan zien hoe je verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen.

Lokale gidsen en duurzame ondernemers Estia, Leyla & Anke vinden het belangrijk om plasticvrij boodschappen te doen. Zij zetten zich zowel in hun dagelijks leven als in hun werk in voor een Zero Waste lifestyle. Ze laten je tijdens deze tour graag zien hoe ze dat doen en hopen de deelnemers te inspireren om meer hun eigen verpakking mee te nemen tijdens het boodschappen doen.

Hoop
Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland heeft de Zero Waste Tours bedacht: ‘De meeste spullen die we wegdoen hebben geen nieuwe bestemming. Ze belanden simpelweg op een grote hoop of in de verbrandingsoven. En deze vervuiling krijgt steeds meer invloed op onze kwaliteit van leven. Door het meebrengen van je eigen broodzak, bakje, beker en tasjes begin je thuis door het verkleinen van de afvalberg’. Veel mensen willen hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen: ‘Terwijl er in De Bilt genoeg winkels zijn waar echt niet raar wordt opgekeken van je eigen zakje of bakje’.

De Zero Waste Tour in Bilthoven/De Bilt vindt plaats op zaterdag 27 mei tussen 10.00 en 12.00 uur en start op Julianalaan 2a te Bilthoven. Kijk op www.zerowastenederland.nl om je ticket te bemachtigen.         (Ankie Hazeleger)