Bas van Loo met Gert-Peter, Cathelijne en Wouter, klaar voor de Alpe d'HuZes.
Bas van Loo met Gert-Peter, Cathelijne en Wouter, klaar voor de Alpe d'HuZes.

Hamburgeractie bij Slagerij van Loo voor Alpe d’HuZes

Algemeen

door Henk van de Bunt

Bij Slagerij van Loo wordt in de week van 22 tot 27 mei een speciale Helene Blaak-hamburger verkocht, waarvan € 1,00 per verkochte burger wordt gedoneerd aan Alpe d’HuZes. Daarmee steunt Van Loo het team Helene Baak om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF.

Op 1 juni doet een team van 19 mensen van Team Helene Blaak I & II mee aan Alpe d’HuZes,. Met de opbrengst wordt onderzoek naar preventie en betere behandelmethoden van kanker gefinancierd. Zonder bijdragen van het KWF is dit onderzoek vrijwel onmogelijk.

Organisator Gert-Peter den Hollander vertelt: ‘Mijn vrouw Helene Blaak is op 31 mei 2022 overleden aan een agressieve hersentumor, 20 maanden nadat de eerste symptomen zich openbaarden. Ondanks een zware operatie, chemotherapie en bestraling was haar niet meer tijd met ons gegeven. Dat is hartverscheurend oneerlijk. Helene was sinds 2010 bezig met historische buitenplaatsen, redacteur van het tijdschrift ‘Het Buiten’, en actief betrokken bij Vollenhoven (als vrijwilliger bij de tuindagen) en Landgoed Eyckenstein (als bestuurslid van de Vriendenstichting). Daarnaast was ze teammanager bij SCHC van de hockeyteams van onze kinderen Cathelijne en Wouter, en heeft ze tot 2020 voor het KWF gecollecteerd in de wijk Vogelzang, waar we sinds 2005 wonen. Haar (en ons) zorgeloze leven veranderde radicaal op 3 september 2020 toen de eerste symptomen van de hersentumor zich openbaarden en we diezelfde dag nog naar het ziekenhuis in Utrecht moesten. Tot dec. 2021 was Helene in vrij goede conditie maar vanaf januari 2022 ging het minder goed. We hebben haar al die tijd thuis kunnen verzorgen tot haar overlijden op 31 mei. Het afscheid mochten we op 9 juni 2022 in de tuin van Landgoed Eyckenstein houden, het was een verdrietige, maar toch onvergetelijke bijeenkomst.

Boom 
Lex van Boetzelaer vertelt namens de Stichting Vrienden van Eyckenstein: ‘Vorig jaar overleed Helene Blaak, een zeer gewaardeerd bestuurslid van de Stichting. Als blijk van onze waardering voor alles wat ze voor de Stichting gedaan heeft, hebben we op het landgoed een mooie boom voor haar geplant; op 20 januari werd de Chitalpa geplant door Gert-Peter en zoon Wouter en andere familieleden en kennissen. Nu is het wachten op het voorjaar, wanneer de Chitalpa gaat bloeien’.

Alpe d’Huez
Gert-Peter: We gaan met 8 mensen uit Bilthoven en De Bilt, want naast onze kinderen Cathelijne (18) en Wouter (16), gaan er 3 vrienden van Wouter mee, een goede vriendin van Helene, en onze overbuurman. Met 11 familieleden en goede vrienden reizen we af naar Alpe d’Huez, om precies 1 jaar na het overlijden van Helene geld in te zamelen voor het KWF. Alpe d’HuZes heeft sinds de oprichting meer dan 300 onderzoeken gefinancierd met een gemiddeld budget van € 500.000. En dé oplossing is nog niet gevonden. Kortom, alle reden om als maatschappij een steentje bij te (blijven) dragen. Want kanker komt in het leven van ons allemaal. Om kanker te bedwingen blijft onderzoek, dus ook veel geld, keihard nodig. Voor Helene kan dat onderzoek niets meer betekenen, maar zij zou er trots op zijn dat we al meer dan 30.000 euro voor het KWF hebben ingezameld. We zijn daarom heel blij met de medewerking van Slagerij van Loo en diverse andere ondernemers uit de gemeente om zoveel mogelijk geld voor het KWF in te zamelen. Er zijn ook mogelijkheden om bij te dragen via www.opgevenisgeenoptie.nl bij Team Helene Blaak’