Het organiserend team v.l.n.r. Edmond Harte, Caroline Evers, Marjolein Hasenbos, Gert Jan Wichers en Martine Franken.
Het organiserend team v.l.n.r. Edmond Harte, Caroline Evers, Marjolein Hasenbos, Gert Jan Wichers en Martine Franken.

Op zoek naar oud-leerlingen

Algemeen

In 1972 gingen ze ieder hun eigen weg, de leerlingen van groep 8 van basisschool De Kievit uit Maartensdijk. Toen was dat nog de zesde klas van de Openbare Lagere School. Edmond Harte bleef in Maartensdijk wonen en was benieuwd naar het wel en wee van zijn klasgenootjes van destijds. Via Facebook zocht en vond hij er al snel een aantal. Binnen een maand zat hij met 4 andere enthousiastelingen in de kroeg en werd een reünie gepland. Zaterdag 11 maart is dan het zover: dan komen zeker 25 van de 30 leerlingen van weleer naar Maartensdijk om in De Vierstee herinneringen op te halen. 

De verhalen zullen zeker gaan over de ruimte die er toen rond de school was. De Kievitschool - een houten gebouw aan de Kievitlaan - stond nog aan de rand van het dorp. Tegenover de school was een groot speelveld en verder waren er weilanden naar het zuiden toe. Ze konden er heerlijk buiten spelen en ravotten. En de schoolreisjes naar speeltuinen en dierentuinen….. 

Wie heeft er nou geen herinneringen aan die ene juf of meester die precies de goede dingen zei om je te stimuleren om door te zetten? En dan zijn er ook nog die 50 tussenliggende jaren, waarin sommigen elkaar niet heel wat jaren niet meer gezien hebben. Heel wat uit te wisselen dus. 

Het programma en de zaal zijn rond. Edmond Harte werkt aan een mooie fotopresentatie en Martine Franken bakt genoeg appeltaart voor de hele groep. Helaas zijn nog niet alle leerlingen gevonden. Er wordt nog gezocht naar Hans van den Hurk, Henk Jan van de Pol en Nel van Ek. Wie heeft (nog) contact met hen? Neem dan contact op met Edmond via kievit@hart.in.

(Marjolein Hasenbos)