Afbeelding

Bilts Filmfestival

Algemeen

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari is het alweer de elfde editie van het Bilts Filmfestival (voorheen het Spiritueel Filmfestival De Bilt) in de Michaëlkerk, Kerklaan 31 in De Bilt.

Ook dit jaar is er gekozen voor films die aanzetten tot innerlijke reflectie maar tevens allemaal bekroonde films zijn. De films worden kort ingeleid en na afloop heeft is er mogelijkheid om na te praten over de opgedane indrukken. 

Los van de kinderfilm zijn alle films deze keer Engels gesproken, met Nederlandse ondertiteling. Als vanouds is de toegang gratis; voor koffie of een drankje wordt een kleine bijdrage gevraagd. 

Vrijdag 10 februari 10.00 uur: Mijn bijzondere rare week met Tess. Voor deze film worden ook diverse Biltse scholen uitgenodigd. De jongen Sam, die aanvankelijk doodsangsten kent, komt op vakantie op Terschelling Tess tegen. Samen zoeken zij oplossingen voor levensvragen. Familiefilm naar het kinderboek van Anna Woltz..

Vrijdag 10 februari 14.00 uur: The Father. Anthony Hopkins speelt hier op magistrale wijze een bejaarde man, die door zijn dementie ervaart wat anderen niet zien. Zijn dochter (Olivia Colman) worstelt hiermee en de hulp die zij biedt accepteert haar vader maar met moeite. De film zet de kijker een paar keer op het verkeerde been over wat nu de werkelijkheid is. 

Vrijdag 10 februari 19.30 uur: Supernova. Sam en Tusker (Colin Firth en Stanley Tucci) zijn al 20 jaar elkaars partner en zijn op vakantie met een camper door Engeland. Tusker heeft te horen gekregen dat hij lijdt aan een vroege vorm van dementie. Sam ontdekt dat Tusker een belangrijke beslissing heeft genomen - een beslissing die de kern van de film blijkt. 

Zaterdag 11 februari 19.30 uur: Nomadland gaat over de rondtrekkende zestiger Fern (Frances McDormand) in de VS die rondkomt van baantjes in distributiecentra van techbedrijven en hamburgerketens. Kiest ze voor onafhankelijkheid en waardigheid als ze een aanbod krijgt zich te vestigen? Naar het boek van Jessica Bruder, die jaren tussen de werkende armen leefde.

Iedereen is welkom, aanmelden vooraf is niet nodig. Info via p.terheggen57@yahoo.com